lördag 4 mars 2017

Brädspelskultur på biblioteket


Det är viktigt att jobba intermedialt på biblioteket. Ibland går man nästan till överdrift för att visa kopplingarna mellan litteraturen:




Samt andra kulturformer:



Men faktum är att berättandet i spelen, även brädspelen, är starkt förknippade med biblioteksverksamheten. Även vårt kulturella uppdrag stödjer tanken på spel på biblioteket. Projektet har genomsyrats av ett vidgat intermedialt kulturellt förhållningssätt som jag menar kommer att bidra till ökad läsning och biblioteksintresse. Detta sker genom att biblioteket visar sig både kulturellt aktuellt samtidigt som man öppnar upp för samtalet om kultur. Med ett rätt bemötande och ett läsfrämjande bemötande så är en brädspelskväll på biblioteket guld värt.
Biblioteken behöver förnya sitt förhållande till kulturen, även ungdomarnas kultur.
Att vidga berättandeformen till att både innefatta brädspel, och tillslut också tv-spel samt uppdatera litteraturen kring dessa områden borde vara intressant för alla bibliotek.


I morgon skriver jag på bloggen om möjligheterna som öppnas upp med tv-spelen och på måndag en liten text riktad till lärare på skolan om man är intresserad av att nyttja bibliotekets spel och litteraturkunskaper i lästräningssyfte. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar