torsdag 16 februari 2017

Träskmannen lever

Kanske känner man till honom från filmen från 1982 av Wes Craven eller så har man mött honom i svenska gigant?

Träskmannen eller Swamp Thing som han heter på engelska har fascinerat ungdomar senan karaktären kom på 70-talet. Som en arketyp då ät han betydligt äldre än , särskilt Alan Moores version som tog inspiration från det engelska folktromotivet "The Green Man". Som seriefigur så har han fått lite olika funktioner, nu senast som en bifigur i Hellblazer, men att det börjar vakna ett intresse för honom märks bland annat av hans medverkan i det nya tv-spelet Injustice 2


Hur kommer miljöaspekten att påverka denna gräsrotsaktivist blir det spännande att ta del av. Kanske får vi se Trump vs Swamp Thing? Det kommer i alla fall vara ett tv-spel som jag vill köpa.

Aktuell eller inte så är den seriehistoriske Swap Thing intressant, särskilt Alan Moores tolkning, och förtjänar sin plats på biblioteket. Om man vill använda sig av berättandeformen när man pratar om mijlö i skolan så kan det väl ändå inte finnas ett tuffare sätt att göra det på?

Nu måste denna bibliotekarie träska.. jag menar traska vidare. Jag ska läsa den senaste versionen av Swamp Thing som vi förstås har på biblioteket.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar