måndag 20 april 2015

Projektet är i full gång och presentationer har hållits för både styrgruppen och allmänheten. 


När böckerna väl börjar trilla in så märker vi att just skyltningen är och har varit ett litet problem som man kanske måste utveckla lite nya metoder för. Ett av problemen är att serierna är på tre olika ställen på biblioteket då vi har serier för vuxna, ungdomar och barn på olika ställen. I nuläget är det den bästa lösningen, vi har förstås fördelen av att vara ett relativt litet bibliotek så när ungdomarna väl vet vars serierna står så hittar man dem. 
Reflexiva fältanteckningar förs under disktid, även djupintervjuer har gjorts under helgjobb i samband med att låntagare fyllt i en kundundersökning. Det stora problemet med skyltningen är att vuxna låntagare med intresse inte vet att serierna finns, ett instagramkonto har skapats som följd av detta men det kommer att ta ett tag innan detta kommer igång.

Att använda sig av befintliga kommunikationskanaler visar sig vara den bästa. Nu förbereds bokprat och inspirationssamtal och ambitionen är att lägga upp samtliga böcker som boktips på vårt bibliotekssamarbete på webben "mina bibliotek".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar